085 018 9363
0900 77 55 999

Koelkast vervoeren

Koelkast verhuizen
Wilt u een Koelkast Vervoeren? Zelf doen of laten doen; Lees hieronder hoe u het aanpakt!
 

Tips:

  • Zet de koelkast 1 dag van tevoren uit
  • Ontdooi de vriezer
  • Verwijder planken en lades
  • Zet de deur vast
  • Gebruik een steekwagen
  • Laat de koelkast na vervoer 12 uur stilstaan

PRIJSCALCULATOR

Koelkast verhuizen

Koelkast transport

Koelkast vervoer

Koelkast verhuizen

Met onderstaande tips maakt u het verhuizen van een koelkast gemakkelijk en zorgt u dat u deze na transport nog steeds kunt gebruiken. Een koelkast is een gevoelig apparaat door de koelvloeistof die erin zit. Hierover later meer.

1. Zet de koelkast 1 dag voor het verhuizen uit

Zo kan de koelkast ontdooien en kunt u het water eruit laten lopen. Dit is gelijk een mooi moment om de koelkast schoon te maken. Vergeet daarbij vooral de rubbers niet. Dit is een onderdeel dat nog weleens overgeslagen wordt en waar veel vuil zich ophoopt.

2. Ontdooi de vriezer

Wanneer uw vriezer onder het ijs zit, dan werkt deze ook niet meer goed. Het kost meer energie om de koelkast koel te houden en dat is zonde van het geld. Gaat u de koelkast vervoeren, dan is dit een ideaal moment om de vriezer weer eens te ontdooien. Leg er handdoeken in om het vocht op te vangen. Heeft u wat meer haast? Dan kunt u ook een pan heet water in de vriezer zetten en deze sluiten. Dit bevordert het ontdooien. Pas met ontdooien met een föhn dat deze niet in contact komt met het water in verband met kortsluiting.

3. Verwijder losse onderdelen van de koelkast

Haal voor het vervoer van de koelkast de planken en lades uit de koelkast. Heeft u glazen platen? Wikkel deze dan in een deken om ze voor transport te beschermen.

4. Zet de deur vast

Als u de koelkast tijdens het transport onder de juiste hoek houdt, dan kan de deur niet open vallen. Wilt u geen enkel riscio lopen, dan is het raadzaam om de deur vast te zetten met een spanband of eventueel met ducttape.

5. Gebruik een steekwagen

De meeste koelkast zijn niet heel zwaar en dus gemakkelijk te tillen. Toch is een steekwagen een van de handigste verhuismiddelen en wordt het verhuizen van de koelkast een makkie als u deze op de steekwagen zet.

6. Laat de koelkast na het verhuizen uit

Zet de koelkast na het verhuizen niet meteen aan. Laat deze eerst 12 uur staan, zodat de koelvloeistof weer op zijn plaats kan zakken. Doet u dit niet, dan het koelmiddel gaan schuimen en dit kan ten koste gaan van uw koelkast. Het wetenschappelijke verhaal hierover kunt u hier terug lezen.

Met deze tips kunt u de koelkast veilig vervoeren. Wilt u het toch liever uit handen geven? Bij De Meubeltaxi staan wij voor u klaar.

Bekijk de korte video met uitleg over De Meubeltaxi via deze link en lees hieronder meer over de mogelijkheden die De Meubeltaxi biedt om uw koelkast te verhuizen.

Amerikaanse koelkast

Het vervoer van een Amerikaanse koelkast heeft wat meer voeten in de aarde. Vervoer over de trap is sowieso geen optie. Dan zetten wij een verhuislift in. Zonder trap gaat het wat eenvoudiger met behulp van onze verhuismaterialen.

 

Beschikbaarheid koelkast vervoer

De Meubeltaxi rijdt in bijna 1/2 Nederland. Van Alkmaar tot Eindhoven en van Amersfoort tot Rotterdam. Binnen 48 uur kunnen wij u al van dienst zijn in het vervoer van een koelkast. Moet de koelkast over grote afstand vervoerd worden? Als u flexibel bent in tijd en datum en niet al te veel haast heeft, dan kunnen wij uw vervoer combineren met een andere klant. Dit voordeel delen we dan met u in de ritprijs en kan voor u oplopen tot 35% op de normale ritprijs.

Meubeltransport

We vervoeren niet alleen koelkasten, maar ook ander witgoed als een vriezer en een wasmachine. Naast witgoed kunt u bij ons ook terecht voor het vervoeren van uw bank, bed of matras, kast, schilderij, motor of scooter en piano. Koelkasttransport of meubeltransport, bij De Meubeltaxi zit u goed!

Kosten vervoeren koelkast

Vervoer van uw koelkast kan vanaf 59 euro verzorgd worden. Dit is inclusief:

  • de hulp van 1 Sjouwfeur;
  • 5 kilometer rijden;
  • 20 minuten laadtijd;
  • en 21% BTW.

Dit tarief is ongeacht de etage waarop geleverd moet worden. Meer hulp, meer kilometers en meer laadtijd gaat tegen meerprijs. 

U kunt hier berekenen met welke kosten u te maken zult krijgen.

Geef nu uw gegevens door en verhuis uw koelkast goedkoop met De Meubeltaxi.

* Gratis verzekerd tot €100.000. Hierbij geldt een eigen risico van €50.

Neem contact op

Vul hieronder uw gegevens in. De Meubeltaxi neemt zo spoedig mogelijk contact met uw op.

Openingstijden:
ma t/m zaterdag: 09:00 tot 18:00
zondag: op aanvraag
© Copyright 2018, De Meubeltaxi VOF | Algemene Voorwaarden| Disclaimer| Privacy Statement