085 018 9363
0900 77 55 999

Wasmachine verhuizen

Wasmachine verhuizen
Wilt u een Wasmachine Vervoeren? Zelf doen of laten doen; Lees hieronder hoe u het aanpakt!
 

Tips:

  • Koppel de wasmachine 1 dag van tevoren los
  • Laat al het (vuile) water eruit lopen
  • Plak de slangen en het snoer op de bovenkant vast met ducttape
  • Gebruik een steekwagen
  • Houd de wasmachine recht

PRIJSCALCULATOR

Wasmachine verhuizen

Wasmachine transport

Wasmachine vervoer

Wasmachine verhuizen

Met onderstaande tips kunt u het verhuizen van uw wasmachine een stuk eenvoudiger en vooral veiliger maken. Indien de wasmachine over de trap verhuisd moet worden, dan raden wij u aan om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. Wasmachines wegen gemiddeld 80 kilo en oude Miele wasmachines kunnen zelfs 120 kilo wegen. Hieronder geven wij u graag wat tips over het veilig vervoeren van uw wasmachine.

1. Het loskoppelen van de wasmachine

Doe dit een dag van tevoren zodat het water uit de slangen van de wasmachine kan lopen. Sta je op de trap met de wasmachine en loopt er dan nog water uit, dan kan dit best vervelend zijn voor diegene door onder staat. Potentieel is het zelfs gevaarlijk, omdat de trap er glad van kan worden.

Haal eerst de stekker uit het stopcontact en draai vervolgens de waterkraan goed dicht. Zorg dat er een teiltje of emmertje in de buurt is. Haal de waterslang en de afvoerslang los en laat deze uitlekken. Bij sommige wasmachines zit ook een klepje onderaan van waaruit het ook mogelijk is om het water te laten lopen.

2. Plak slangen en snoeren aan de wasmachine vast

Een stuk ducttape doet wonderen. Plak de slangen en het snoer vast op de bovenkant van de wasmachine. Geen ducttape? Een handig trucje is om het snoer om de slangen te wikkelen en vervolgens het snoer in de trommel te hangen. Doe nu de deur dicht en het snoer houdt de slangen op hun plaats.

3. Gebruik een steekwagen om de wasmachine te vervoeren

Ga nooit onnodig sjouwen met zo'n zwaar gevaarte als een wasmachine. Een steekwagen maakt lichter werk dan vele handen. Soms kan het ook handig zijn om de wasmachine met spanbanden op de steekwagen vast te zetten. Moet de wasmachine over de trap, dan heeft diegene die boven staat veel houvast aan de grepen van de steekwagen. Let op! Dit kan alleen als er voldoende ruimte is op de trap. Zit er een draai in de trap, dan wordt het al lastig.

4. Houdt de wasmachine recht

Een groot misverstand is dat de trommel van de wasmachine altijd vastgezet moet worden voor transport. Ja, het kan nooit kwaad om te doen, maar het is over het algemeen niet nodig. Waarom? De trommel kan er alleen uit vallen als de wasmachine op z'n kop gehouden wordt. Houd je de wasmachine rechtop, of zelfs horizontaal, dan kan er vrij weinig gebeuren. Dit is dus het belangrijkst om te doen, de borgpennen bieden extra zekerheid bij het vervoeren van de wasmachine.

5. Laat de wasmachine verhuizen door professionals

Een wasmachine is erg zwaar en als je niet weet waar je mee bezig bent, dan kan het ook onveilig zijn om een wasmachine te verhuizen. Een professioneel verhuizer heeft een wasmachine in een wip vervoerd, zelfs over de trap. 2 sterke mannen en vakkundigheid maken het verschil. Ook in moeilijke situaties over de trap. 

Op andere websites lezen wij nog weleens tips over het inzetten van een verhuislift of van een elektrische trapklimmer (Stairmobil). Een trapklimmer is in huizen vrijwel nooit in te zetten, omdat er hiervoor te weinig ruimte is. Dit apparaat kan ook alleen op een rechte trap ingezet worden. Heeft u een rechte trap, dan is het vaak sneller en ongeveer net zo makkelijk om 2 sterke mannen het werk te laten doen. Een verhuislift is altijd de beste en meest gemakkelijke optie om een wasmachine te verhuizen, maar kost ook een aardige duit en is vaak niet noodzakelijk.

 

Bekijk de korte video met uitleg over De Meubeltaxi via deze link en lees onder de foto's meer over de mogelijkheden om uw wasmachine te laten vervoeren.

Wasmachine in bestelbus vervoeren    Wasmachine in busje vervoeren    Wasmachine vastzetten    Wasmachine veilig voor transport

Wat kost het vervoeren van een wasmachine?

Het vervoeren van uw wasmachine kost bij ons hetzelfde als alle diensten. Helpt u zelf? Dan kan het al voor 59 euro. Wilt u het volledig aan ons overlaten? Dan komen we met 2 man en kan het vanaf 95 euro. Bereken hier uw ritprijs door uw postcodes in te vullen.

Heeft u een oude wasmachine die weg moet? U kunt dan meerijden naar de dichtst bijzijnde vuilstort om u daar te legitimeren. De meerkosten bedragen 8,50 euro plus eventuele extra kilometers. We kunnen de wasmachine ook direct voor u afvoeren. U betaalt dan 25 euro extra. 

Meubeltransport

Wasmachine over de trap vervoeren

Wasmachines kunnen loodzwaar zijn en vereisen wel wat vakkundigheid om te vervoeren. Als u dat aan ons kunt overlaten, laat ons dan ook maar zorg dragen voor het vervoer van een bed of matras tot een kast, een koelkast of piano, een vriezerschilderijmotor of scooter en een bank. De sterke en vakkundige Sjouwfeurs van De Meubeltaxi klaren de klus voor u!

Waar kan het vervoer van een wasmachine?

De Meubeltaxi is beschikbaar op de volgende locaties:

  • De gehele provincie Noord-Brabant
  • De gehele provincie Utrecht
  • De gehele provincie Zuid-Holland
  • Noord-Holland t/m Alkmaar
  • Almere

Overal gelden dezelfde tarieven voor het verhuizen van een wasmachine en zijn wij beschikbaar binnen 48 uur.

Wasmachine transport Wasmachine verhuizen Wasmachinevervoer met steekwagen

Droger vervoeren

Uw droger vervoeren kan gewoon tegen hetzelfde tarief als de wasmachine. Met een steekwagen is het vervoer van uw droger een fluitje van een cent. 

Vaatwasser vervoeren

Uw vaatwasser vervoeren sluit aan bij het rijtje van de wasmachine en droger. Wij beschikken over de middelen en mankracht om uw vaatwasser snel en veilig te verhuizen.

* Gratis verzekerd tot €100.000. Hierbij geldt een eigen risico van €50.

Neem contact op

Vul hieronder uw gegevens in. De Meubeltaxi neemt zo spoedig mogelijk contact met uw op.

Openingstijden:
ma t/m zaterdag: 09:00 tot 18:00
zondag: op aanvraag
© Copyright 2018, De Meubeltaxi VOF | Algemene Voorwaarden| Disclaimer| Privacy Statement