085 018 9363
0900 77 55 999

Tarieven verhuizen

Alle genoemde tarieven zijn inclusief 21% B.T.W. Op sommige dagen is het mogelijk wat korting te krijgen, dus hieronder biedt een indicatie. U kunt de actuele tarieven voor een verhuispakket hier terugvinden. Daar is het ook mogelijk om een aanvraag voor een verhuisofferte in te dienen. De tijd van een verhuispakket start bij aankomst op het inlaadadres en eindigt bij vertrek uitlaadadres en is inclusief de tussenliggende rijtijd.

De Meubeltaxi is 1 van de weinige verhuisbedrijven waar u direct online kunt zien wat verhuizen kost. Wij willen eerlijk en transparant zijn over onze tarieven en voorkomen dat u na de verhuizing met onaangename verrassingen te maken krijgt. Een goede voorbereiding is daarin echt het halve werk.

Verhuisbus + Sjouwfeur®

Als u veel zelf kunt doen bij de verhuizing, dan is dit de meest voordelige optie om gebruik te maken van een professioneel verhuisbedrijf

Wat krijgt u?

 • Verhuiswagen met laadklep van 19m3 groot (lees hier wat daar inpast)
 • Gevuld met verhuisdekens, steekwagen, hondjes en spanbanden
 • De hulp bij in- en uitladen van 1 Sjouwfeur®

Wat kost dit? 

 • 1 uur vanaf €199
 • 2 uur vanaf €249
 • 3 uur vanaf €299
 • 4 uur vanaf €349

Overschrijding van de geboekte tijd is mogelijk indien de planning dit toelaat en kost €40 per half uur. Een uitleg om in te schatten hoeveel tijd u nodig heeft, vindt u hier. De actuele tarieven kunt u hier terug zien.

Verhuiswagen + 2 Sjouwfeurs®

Voor een kleine verhuizing van grote meubels en enkele dozen volstaat de inzet van 1 verhuiswagen met 2 professionele verhuizers.

Wat krijgt u?

 • Verhuiswagen met laadklep van 19m3 groot (lees hier wat daar inpast)
 • Gevuld met verhuisdekens, steekwagen, hondjes en spanbanden
 • Volledige verhuishulp door 2 Sjouwfeurs®

Wat kost dit? 

 • 1 uur vanaf €309
 • 2 uur vanaf €449
 • 3 uur vanaf €549
 • 4 uur vanaf €649

Wij adviseren u om een offerte aan te vragen met de hulp van onze verhuisspecialist. Mocht u toch zelf direct een verhuispakker willen boeken, dan is overschrijding van de geboekte tijd mogelijk indien de planning dit toelaat tegen €40 per half uur. Een uitleg om in te schatten hoeveel tijd u nodig heeft, vindt u hier. De actuele tarieven kunt u hier terug zien.

Volledige verhuizing

U kunt er ook voor kiezen om uw verhuizing deels of volledig uit te besteden aan De Meubeltaxi. Vaak vereist dit meer dan de inzet van 2 Sjouwfeurs in een kleine verhuiswagen. Misschien dat u het inpakken van de dozen zelf kan doen, maar dat u het verhuizen van alle boedel en de nodige montagewerkzaamheden liever overlaat aan de Sjouwfeurs. Wij adviseren om hiervoor altijd een verhuisofferte aan te vragen.

Hieronder proberen we toch een indicatie te geven van de kosten van een grote verhuizing:

 • Rijtjeshuis: 4 tot 5 uur verhuizen met 4 Sjouwfeurs® komt uit rond €1.200-€1.500
 • 2-onder-1-kap inclusief montage: 8 uur verhuizen met 4-6 Sjouwfeurs® komt uit rond €2.500-€3.500

Verhuisoffertes vergelijken

Indien u ervoor kiest om bij meerdere verhuisbedrijven een aanvraag te doen, dan zult u uiteindelijk verhuisoffertes gaan verrgelijken. Dat kan nog weleens lastig zijn, omdat ieder verhuisbedrijf zijn offerte anders opbouwt. Dus waar moet u nu op letten? Hieronder proberen we u wat uitleg te geven, zodat u deze vergelijking goed kunt maken.

Inschatting

De inschatting van wat er nodig is voor uw verhuizing kan verschillen van verhuizer tot verhuizer. Een lagere inschatting leidt tot een lagere prijs wat voor u gunstig uitpakt. Wees echter op uw hoede voor het nadeel hiervan. Als de inschatting in de praktijk straks te laag blijkt en er dus meer tijd nodig is dan wat het verhuisbedrijf heeft vrij gemaakt, dan bestaat het risico dat het haastwerk wordt. Er bestaat ook een risico dat het verhuisbedrijf ergens in de voorwaarden de optie openhoudt om dan alsnog meer kosten in rekening te brengen. Het kan ook zijn dat de inschattingen verschillen, omdat niet iedere verhuizer beschikt over dezelfde informatie.

Conclusie: zoek uit waardoor de inschatting verschilt en bedenk dat goedkoop duurkoop kan worden

Tarieven

Ieder verhuisbedrijf hanteert weer iets andere tarieven. Van een verhuisbedrijf met een hoger tarief mag u meer verwachten en vice versa. Over de kosten waarmee ieder verhuisbedrijf te maken heeft valt wel wat te zeggen.

De verhuizers die u straks komen helpen, zijn de meest substantiële kostenpost voor ieder verhuisbedrijf. Als een verhuizer even krap zit in het personeel, dan wendt deze zich tot een uitzendbureau of zzp-er. Het uurtarief voor iemand met goede kwalificaties varieert ongeveer van €27 tot €30 ex BTW. De kosten voor eigen personeel zijn niet heel veel minder. Het is mogelijk met lagere kosten te werken, wanneer er genoegen wordt genomen met medewerkers met mindere kwalificaties.

Een andere relevante kostenpost is de verhuiswagen. Veel verhuisbedrijven werken met bakwagens van 18m3-20m3 welke bestuurt kunnen worden met rijbewijs B. Wanneer een wagen in de garage staat, dan is het soms nodig om extern een wagen in te huren. Kosten voor een dag komen dan uit rond de €150 ex BTW. Ook hier zou je weer kunnen stellen dat het verschil tussen de kosten van eigen wagens en die van het verhuurbedrijf de winstmarge van laatstgenoemde is. Het is mogelijk om als verhuisbedrijf te besparen op deze kostenpost met de inzet van oud materieel en/of minder onderhoud. Het risico hiervan is uitval op de werkdag zelf waardoor het in ene heel lastig kan worden om afspraken met klanten na te komen.

Klantbeoordelingen

Wanneer een verhuisbedrijf geen reviews op de website heeft staan, dan kunt u dit altijd even opzoeken via Google. Tik de naam van het verhuisbedrijf in en Google geeft in zijn suggesties waarschijnlijk gelijk al een relevante zoekterm. Het is positief als een bedrijf ook negatieve recensies heeft, want dan kunt u er meer vertrouwen in hebben dat de positieve echt zijn. Bekijk dan ook even hoe het bedrijf omgaat met negatieve recensies. Iedereen maakt weleens een foutje, maar wordt dit dan ook toegegeven? 

Aansprakelijkheid bij schade

Spullen die verplaatst worden, lopen het risico te beschadigen. Ruimtes waarin gewerkt wordt, lopen het risico beschadigd te worden. Ieder verhuisbedrijf werkt met dezelfde uitdaging: schade voorkomen. De praktijk bij alle verhuisbedrijven is dat er soms toch schade ontstaat. De vraag is vervolgens: wie is hiervoor aansprakelijk? De misvatting bestaat dat het verhuisbedrijf altijd verantwoordelijk is voor ontstane schade. De werkelijkheid is anders.

Een verhuisbedrijf kan veel maatregelen treffen om schade te voorkomen:

 • Uitgebreide verpakking van de inboedel
 • Bescherming van bijvoorbeeld trapzalen, vloeren en deurkozijnen
 • Inzet van hulpmiddelen als hijskraan of verhuislift
 • Reserveren van voldoende tijd, zodat er zorgvuldig gewerkt kan worden
 • Inzetten van vakbekwame, ervaren en gemotiveerde verhuizers

Iedere maatregel heeft tot gevolg dat de prijs van de verhuizing omhoog gaat. U kunt zichzelf de vraag stellen welke maatregelen nodig zijn en welke niet. Dat stoeltje dat nog €5 waard is, is het dus niet waard om uitgebreid ingepakt te worden. En misschien vindt u het niet erg om het risico te lopen op een krasje ergens in huis. 

In het Burgelijk Wetboek is een afdeling gewijd aan de verhuisovereenkomst. Artikel 1172 en 1176 zijn heel relevant. Artikel 1172 stelt dat de verhuizer verplicht is om uw gehele inboedel in te pakken. Een kostbare maatregel die de prijs ver opdrijft. Artikel 1176 stelt daar tegenover dat als er onderling wordt afgesproken dat een deel van of de gehele inboedel niet hoeft ingepakt te worden, de aansprakelijkheid van de verhuizer bij schade vervalt.

Kort samengevat: zorg dat de afspraken over wat de verhuizer wel of niet om schade te voorkomen goed zijn vast gelegd. Dit voorkomt verkeerd verwachtingen en teleurstelling achteraf. En wees u bewust dat de verhuisprijs voor een deel ook tot stand komt als reflectie van de vakbekwaamheid van de verhuizer.

Algehele indruk

Uiteindelijk beslist het totale plaatje met welk verhuisbedrijf u in zee gaat. Er komt een team van verhuizers in uw woning en die gaan aan de slag met uw persoonlijke spullen. Dat maakt een verhuizing best intiem en dan is het belangrijk om vertrouwen te hebben in de gemaakte keuze. Te meer ook omdat een verhuizing een hoop stress kan opleveren. U moet al om een hoop dingen denken en als je dan niet de zekerheid hebt dat die verhuisdag goed gaat verlopen, dan helpt dat niks. Gelukkig zijn er voldoende goede verhuisbedrijven die u kunnen helpen met uw verhuizing. Succes met het maken van uw keuze!

Piano verhuizen

Voor het verhuizen van uw piano rekenen wij een vaste prijs, ongeacht hoe lang het duurt:

 • €150 tot 5 kilometer
 • Daarboven €15 per 5 kilometer
 • Extra Sjouwhulp kost €75 + €1 per kilometer

U kunt er dus voor kiezen om de Sjouwfeur zelf te assisteren, of om een extra sjouwhulp af te nemen en dan komen wij met 2 man.

Vleugelvervoer is mogelijk vanaf €350.

RESERVEER NU!

Weekendtoeslag

In verband met CAO-bepalingen hanteren wij op zaterdagen een toeslag van 25% en op zondag van 100% op onze tarieven. Maakt u gebruik van de prijscalculator dan is deze verhoging niet verwerkt in de tarieven die u ziet.

Verzekering

Uw boedel is bij ons verzekerd tot maximaal €100.000 onder beperkte aansprakelijkheid. U dient uw verhuizing altijd aan te melden bij uw eigen inboedelverzekering. In onze Transportvoorwaarden leest u terug tot waar onze aansprakelijkheid reikt.

 

Sjouwfeur

 

 

Verhuisservice voor de sterren Verhuisservice voor de sterren Verhuisservice voor de sterren Verhuisservice voor de sterren Verhuisservice voor de sterren
9.3 van 10
6729 beoordelingen
Demeubeltaxi.nl
Demeubeltaxi.nl
Verhuisservice voor de sterren Verhuisservice voor de sterren
2 /5
2023-03-12 rommelig A.M. Wytzes meer..
Demeubeltaxi.nl
Verhuisservice voor de sterren Verhuisservice voor de sterren Verhuisservice voor de sterren Verhuisservice voor de sterren Verhuisservice voor de sterren
5 /5
2023-03-17 Zeer goed Anne-Marie Lisman meer..
Lees recensies over De Meubeltaxi
Neem contact op

Vul hieronder uw gegevens in. De Meubeltaxi neemt zo spoedig mogelijk contact met uw op.

085 018 9363 Open
© Copyright 2023, De Meubeltaxi VOF | Algemene Voorwaarden| Disclaimer| Privacy Statement